Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمناف هاشمی  مشاور شهردار تهران در امور ارتقاء کیفیت شاخص‌های زیست محیطی و دستیابی به هوای پاک در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، با اشاره به روز ملی هوای پاک اظهار داشت: این روز فرصتی برای طرح بیشتر مسائل مرتبط با آلودگی هوا و مسأله هوای پاک است.

وی افزود: آلودگی هوای کلانشهرها از پیامدهای مخرب  صنعتی شدن شهرها محسوب می‌شود و مسأله حمل و نقل موتوری مشکلات و تبعات منفی در کلانشهرها ایجاد کرده که آلودگی هوا یکی از این مسائل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مشاور شهردار تهران ادامه داد: در سال 74 مسؤولین اجرایی کشور جهت اینکه بیشتر به مسأله هوای پاک و رفع آلودگی هوا پرداخته شود 29 دی را روز هوای پاک نامگذاری کردند که امسال شعار این روز«حقوق عامه و اقدام ملی برای دستیابی به هوای پاک» است.

هاشمی با اشاره به اینکه مردم، دولت و مدیریت شهری باید با مشارکت یکدیگر جهت ایجاد هوای پاک و کاهش هر چه بیشتر آلودگی هوا مشارکت کنند گفت:‌باید این مسأله در دولت و بودجه کشور دیده شود. برنامه‌هایی مانند برنامه هفتم توسعه می تواند هوای پاک را به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در بودجه 1401 به مسأله هوای پاک در کشور و به عبارتی کلانشهرها توجه جدی نشده است، گفت: کاهش سهم شهرداری‌ها از اوراق مشارکت، موضوع یارانه اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی، عدم تحقق سهم شهرداری‌ها از جرائم راهنمایی و رانندگی و موضوع عدم تحقق اعتبارات فاینانس برای قراردادهایی مانند 630 دستگاه واگن از موضوعاتی است که نشان می‌دهد آنطور که باید و شاید به مسأله آلودگی هوا توجه نشده است.

 مشاور شهردار تهران بیان داشت:‌طی 9 سال گذشته دولت‌ها اعتبارات خوبی به شهرداری‌ها نداده‌‌اند در حالی که آلودگی هوا مسأله بسیار حائز اهمیتی است و در بروز بیماری‌های قلبی، ریوی و سرطان‌ها همچنین بیماری‌های مزمن تنفسی و مرگ زودرس در ارتباط است.

هاشمی گفت: برخی از پزشکان معتقدند که بر اساس تحقیقات آلودگی هوا 5 تا 10 درصد مرگ زودرس را ایجاد می‌کند که امیدواریم توجه به مسأله رفع آلودگی هوا هر چه بیشتر مورد توجه دولت‌ها قرار گیرد.

وی در مورد بودجه شهرداری تهران در زمینه حمل و نقل عمومی و آلودگی هوا گفت: برای سال ۱۴۰۱، حدود 33 درصد از بودجه مربوط به حمل و نقل عمومی است هر چند که این میزان اندک نیست ولی بسیار بیشتر از این برای حمل و نقل عمومی بودجه نیاز داریم زمانی که من در معاونت حمل و نقل بودم اعلام کردم سالانه باید 20 تا 30 هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه دولت و شهرداری‌ها برای مسأله حمل و نقل عمومی و مقابله با آلودگی هوا در نظر گرفته شود در حالی که اکنون رقمی حدود 2 تا 3 هزار میلیارد تومان در سال است.

وی با اشاره به اینکه امسال هوای تهران فقط 200 روز قابل قبول بوده گفت:‌سایر روزها یا ناسالم برای همه افراد یا برای گروه‌های حساس بوده است ما طی رایزنی‌هایی با مجلس تلاش کرده‌ایم که بودجه حمل و نقل عمومی شهرها بیشتر شود تا شاهد بهبود وضعیت هوا باشیم ولی به هر حال موانع تحریمی، مشکلات نقدینگی شهرداری‌ها و دولت‌ وجود دارد که می‌توان با برنامه‌ریزی 5 تا 10 ساله اقداماتی جهت رفع این مشکلات انجام داد.

هاشمی تصریح کرد: از طرفی تهران حدود 7 میلیون خودرو و موتورسیکلت دارد که 34درصد آنها فرسوده است و سالانه دولت باید مشوق‌هایی جهت حذف خودروهای فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای بهتر مانند خودروهای برقی را انجام دهد.

وی تأکید کرد: همچنین سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی در حمل و نقل عمومی از جمله مسائلی است که شهردار تهران به آن توجه کرده که هر چند سختی‌های خودش را دارد ولی می‌توان با برنامه‌ریزی در این راستا گام برداشت و با همراهی مردم،‌دولت و شهرداری فکر اساسی جهت مقابله با آلودگی هوا داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مناف هاشمی مشاور شهردار تهران آلودگی هوا حمل و نقل عمومی آلودگی هوا شهردار تهران شهرداری ها هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور هوای شهر هندیجان در وضعیت قرمز و اهواز در وضعیت نارنجی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، وضعیت هوا امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ منتهی به ساعت ۱۰:۰۰ بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، در ایستگاه‌های شهر هندیجان ۱۵۳ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت قرمز و آلوده برای عموم و شهر اهواز از جمله استانداری ۱۳۴، حفاری ۹۸، نیوساید ۱۱۳، پادادشهر ۱۱۳ میکروگرم بر متر مکعب در وضعیت آلوده برای گروه‌های حساس قرار گرفت و بر این اساس افراد باید از فعالیت‌های خارج از منزل خودداری کنند.

بر اساس طبقه‌بندی پنج‌گانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

به گزارش ایمنا، کارگروه آلودگی هوای استان مدارس تمام مقاطع در شهرهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه را در روز دوشنبه به صورت غیرحضوری اعلام کرد و دیروز نیز مدارس شیفت صبح شهرهای اهواز باوی کارون خرمشهر آبادان و شادگان تعطیل شد.

کد خبر 750690

دیگر خبرها

  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق